skip to Main Content
Resepi Rahsia Mandian Surutkan Eczema

Resepi Rahsia Mandian Surutkan Eczema

APA ITU EKZEMA?

Ekzema adalah penyakit berkaitan genetic yang mana sistem imunisasi individu bertindak keterlaluan terhadap alergen ( bahan penyebab alahan) dan menyebabkan kulit mengalami keradangan, iritasi dan bengkak. Dalam keadaan sederhana, eczema menyebabkan kulit menjadi kering, pedih dan gatal. Bagi kes yang lebih teruk, kulit boleh merekah, melecet dan berdarah.

Selain Ikhtiar dengan kaedah suppliment dann krim.. Mandian juga sebenarnya ada cara tertentu yang turut membantu mengurangkan masalah eczema ni.

Sapu : “Resepi Rahsia” Sewaktu Mandi

Campurkan satu cawan minyak sayuran ke dalam air mandian untuk melembapkan dan melegakan kulit yang kering. Selain itu, anda juga boleh mencampurkan 2 sudu besar minyak zaitun dan satu cawan susu ke dalam air mandian anda.
Mandian oatmeal juga terkenal untuk melegakan kegatalan pada kulit. Hanya kisar beberapa genggam oatmeal biasa di dalam mesin pengisar dan taburkannya ke dalam air mandian anda. Dengan hanya mencampurkan 1 hingga 3 cawan garam Epsom ke dalam air mandian anda, kegatalan dan sel-sel kulit mati dapat dikurangkan. Tambahkan juga satu sudu kecil minyak lavender ke dalamnya untuk memberi keselesaan, ketenangan dan penyembuhan pada kulit.

Minyak zaitun juga merupakan antara minyak semulajadi yang kaya dengan omega-3 yang boleh mengurangkan keradangan. Sekiranya anda sering kesuntukan masa, anda boleh memilih mandian di pasaran yang berasaskan minyak zaitun. Selain itu, ia juga dapat mengekalkan lembapan apabila disapukan pada kulit eczema. Cuba sapukan minyak zaitun yang bersuhu agak suam ke atas kawasan yang dihidapi untuk melembutkan kulit yang terlalu kering. Amalkan minyak zaitun dalam menu seharian anda boleh membantu menyembuhkan kulit dari dalam.

Amalkan Minum Susu Kambing Lazz Perisa Asli Tanpa Gula

Uniknya Produk Lazz Susu Kambing Asli, ialah cirinya yang organik, tidak panas, dan tidak mengandungi gula. rasanya berkrim dan menjadi kesukaan kanak-kanak , setanding dengan nilai khasiat yang tinggi

lazz asli untuk enzema

Back To Top