skip to Main Content
Kebaikan Susu Kambing Bersama Lazz

Kebaikan Susu Kambing bersama Lazz

Seperti yang ramai yang dah tahu, susu kambing lebih banyak khasiatnya berbanding susu lembu. Ramai yang lebih suka untuk memilih susu lembu berbanding susu kambing kerana perbezaan harga kedua-dua susu ini amat ketara.

 Susu Kambing sesuai diambil oleh semua peringkat umur sebagai alternatif yang lebih mudah dihadam dan rendah risiko alahan. Untuk Bayi berumur bawah 2 tahun, Susu kambing tidak sesuai dijadikan makanan tunggal namun sesuai dijadikan makanan tambahan yang mempunyai banyak fungsi untuk tingkat kesihatan si kecil.

Antara kebaikan susu Kambing untuk kanak-kanak ialah:

-Laktosa di dalam susu kambing adalah sumber prebiotik semulajadi yang membantu meningkatkan imunisasi badan.

-Susu Kambing bersifat alkali dan menjadikan ia sangat efektif untuk mengeluarkan lendir dan kahak dari badan si kecil melalui najis dan muntah.

-Saiz molekul susu kambing yang 9 kali ganda lebih halus menjadikan ia sangat mudah diserap dan dihadamkan oleh tubuh

 

Susu kambing lebih mudah untuk dihadam berbanding susu lembu di mana susu kambing hanya memerlukan 20 minit untuk dihadam manakala susu lembu pula mengambil masa selama 2 jam untuk dihadam. Susu kambing jugak bagus untuk mengubati sakit seperti demam kuning, penyakit kulit, mengurangkan paras kolestrol dan banyak lagi. Susu kambing ini juga amat sesuai untuk diambil oleh ibu yang mengandung kerana untuk mengelakkan anak di dalam kandungan untuk dielakkan terkena demam kuning.

Susu kambing lebih baik daripada susu lembu adalah kerana kandungan gizi yang lebih tinggi berbanding susu lembu:

  • Protein 2.1 kali ganda
  • Kalsium 2.1 kali ganda
  • Zat besi 2  kali ganda
  • Potasium 2.1 kali ganda
  • Vitamin A 3.8 kali ganda
  • Garam galian 2 kali gnada
  • Selenium yang paling tinggi

 

Susu kambing ada 35% asid lemak jika dibandingkan dengan 17% dalam susu lembu. Nutrisi di dalam susu kambing lebih sihat dan lebih baik jika diminum segar. Bukan itu saja, ia juga tiada laktosa. Ianya memang sesuai untuk mereka yang tidak toleran dengan laktosa. Bayi yang minum susu kambing aan kurang mendapat alahan berbanding jika meminum susu lembu.

Susu kambing mampu menguatkan antibodi melalu penghasian antibodi, susu kambing juga mengandungi kandungan protein dan zat besi yang lebih tinggi berbanding susu lembu. Iadapat menguatkan tulang, gigi, otot, sendi, kulit, tisu dan saraf. Malah ramai yang mengesyorkan susu kambing sebagai susu kedua terbaik selepas susu ibu.

Susu kambing bersifat alkali sama sperti susu ibu berbanding susu lembu yang bersifat asidik. Maka ianya tidak menjana asid dalam darah atau usus Ianya akan meneutralkan asid dalam badan. Kandungan asid berlebihan dalam badan menyebabkan kepada sakit kepala, sakit badan dan otot, penurunan berat badan, kandungan gula dalam badan tak seimbang, keletihan dan tekanan darah tinggi.

Lazz Susu Kambing terkenal dengan kualitinya yang premium dan memberi kesan yang positif selepas pengambilan. Terdapat Empat pilihan perisa untuk dipilih mengikut citarasa pengguna.

Antara keistimewaan Lazz Susu Kambing ialah rasanya yang tidak hamis dan enak diminum. Lazz juga menggunakan Susu Kambing Orgamilk iaitu sumber bahan mentah yang organik dan semulajadi.

Lazz menjalankan pantauan kualiti yang ketat dan info nutrisi adalah semulajadi dari Susu Kambing tanpa tambahan dari supplement lain.

untuk konsultasi dari Talian Careline, hubungi 018-2777290

 

Back To Top