skip to Main Content

Bayi Kerap Meragam minta Susu Petanda Susu Ibu Kurang ?

Lumrah menjadi ibu apabila bayi kerap meragam minta susu. Kebiasaannya ibu akan berputus asa dan terus keluar mencari susu formula untuk dijadikan susu tambahan kepada bayi. Hakikatnya fakta ini anda perlu terlebih dahulu ambil tahu :

Tahukah anda apa itu Growth Spurts?

Growth Spurts’ ialah fasa dimana bayi kerap meragam dan menyusu lebih kerap daripada biasa adakala ibu terpaksa menyusukan bayi hampir setiap jam. Kebanyakan ibu menganggap perkara ini berpunca dari susu badan yang kurang dan serta merta membeli susu formula di pasaran bagi menyelesaikan perkara ini.
Hakikatnya Fasa ‘Growth Spurts’ ini adalah sementara sahaja. Biasanya antara 1-3 Hari, adakalanya berlanjutan sehingga seminggu.

Jika bayi anda sedang mengalami fasa ‘Growth Spurts” , elakkan daripada memberi susu tambahan kepada bayi kerana ia akan menjejaskan susu badan ibu setelah bayi tamat hadapi fasa ‘growth spurts’. Sebaliknya ibu digalakkan mengambil ‘milkbooster – Lazz Susu Kambing Kurma dan kerap menyusukan bayi secara Direct lebih kerap berbanding secara pump.

Kesabaran Amat penting demi menjamin bayi anda mendapat Susu Kasih Sayang dari Ibunya.

Setelah fasa ini berakhir bayi anda pasti kembali ceria seperti biasa tidak lagi meragam serba kekurangan. Malah ibu juga akan mendapati susu badan nya semakin banyak dari biasa sehingga boleh menghasilkan hingga 10 0z sekali pump !

 

milkbooster

kenapa bayi kerap meragam

Back To Top