skip to Main Content
5 Perkara Ibu Hamil Perlu Amalkan Untuk Cegah Alahan Bayi Lahir

5 Perkara Ibu Hamil Perlu Amalkan Untuk Cegah Alahan Bayi Lahir

1.Bagaimana Alahan Berlaku?

Tahukah anda bahawa Alahan terbahagi kepada beberapa jenis iaitu alahan yang disebabkan oleh

  • Pemakanan
  • Pernafasan
  • Kulit
  • Logam
  • Ubat-ubatan

Ia menghasilkan faktor bernama allergen dan apabila tubuh bertindak balas terhadap allergen terhasil lah alergik.

2. Faktor Sejarah Keluarga

Sekiranya anda mempunyai faktor sejarah keluarga yang menghadapi masalah allergik, kaedah yang terbaik untuk dilakukan ialah dengan berusaha untuk memberi penyusuan ibu secara ekslusif kepada bayi.

Ini adalah penting kerana ia adalah satu kaedah yang terbaik untuk mencegah risiko alahan pada si manja.

3.Pemilihan Organik

Selain daripada itu, penting juga untuk si ibu memilih produk berasaskan organik dan non-chemical. Kaedahnya ialah dengan memastikan label sesuatu produk tidak mepunyai sebarang ramuan aktif atau label yang tidak difahami dan susah disebut.

Perkara ini perlu diawasi melalui produk skincare si ibu, atau krim, sabun, dan detergent yang digunakan dirumah. pastikan sayuran yang direndam dalam air garam terlebih dahulu sebelum dimasak kerana ia dapat membantu mengeluarkan kimia melalui racun tumbuhan yang disembur.

Perhati persekitaran anda jika terdapat perokok elakkan daripada terhidu asap rokok dan dapatkan persekitaran yang lebih bersih dan hygiene.

4.Tubuh Juga Boleh Menghasilkan Toksik

Jadikan tabiat bersederhana sebagai satu keutamaan dalam pemakanan ibu-ibu. Sebagai Contoh ikan Salmon diperkaya Omega 3 dan Vitamin A yang baik untuk kesihatan namun sajian perlu dipastikan untuk diambil dalam kuantiti yang tidak terlalu banyak.

Ini kerana Vitamin A,D,E, dan K adalah jenis yang berasaskan minyak dan akan disimpan di dalam hati jika disimpan dalam kuantiti terlalu banyak dan tidak digunakan oleh tubuh seterusnya akan menyebabkan keracunan toksik.

Hal ini secara tidak langsung akan mempengaruhi kualiti kesihatan bayi dalam kandungan.

5.Kaya Protein Baik Untuk Imunisasi

Protein yang tinggi dapat meningkatkan imunisasi badan. Hal ini kerana sel-sel antibodi adalah terdiri dari protein ! Kemungkinan besar ini adalah cara yang digunakan oleh para ibu untuk mengurangkan risiko allergi kepada bayi baru lahir.

Daging tanpa lemak, Ikan, dan susu kambing adalah contoh pemakanan yang baik untuk diet kaya protein. Namun begitu perlu berhati-hati dengan kandungan minyak, gula, garam tersembunyi yang tinggi dalam hidangan anda.

Susu Kambing adalah pilihan terbaik untuk membantu diet kaya protein dan lebih sihat. Pastikan Susu Kambing yang digunakan tidak mempunyai campuran tenusu, krimer yang tinggi, dan gula yang rendah.

Tips_Cegah_Eczema

bayi_alahan_allergik

Bagaimanakah Susu Lazz dapat membantu anda ?

Amalkan Lazz Susu Kambing Kurma / Susu Kambing Asli seawal kehamilan, kerana kandungan nya diperkaya protein mampu membantu mengurangkan risiko alahan bayi yang bakal lahir, selain daripada itu, susu lazz juga bole berfungsi sebagai alternatif pengganti selain susu ibu untuk diberikan kepada si manja

dapatkan info lanjut melalui customer careline pada talian 0133083354

 

Back To Top